Smuldrepai (eller crumble om du vil)

Smuldrepai eller crumble er en veldig praktisk dessert, når man skal ha gjester. Det er dessuten veldig godt. Du gjør den nesten klar på morgenen, tar frem is og setter paien i ovnen under middagen, så er den klar når gjestene er det. Det er veldig enkelt.

200 g smør

200 g mel

200 g sukker

Bær etter eget ønske

Miks alt sammen til det blir som smuler. Legg valgfrie bær i bunnen av en ildfast porsjonsform og strø godt med smuler over. Stek smuldrepai midt i ovnen på 200 grader til de bobler og er gylne.

Pynt med mynteblad og server smuldrepaien helt varm, rett fra ovnen, med is og gjerne en god dessertvin, for eksempel en Sauternes.

Du finner flere dessertoppskrifter, både enkle og mer avanserte her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-posten din her. Det er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese