Ostekake med eple og rosin passer godt til dessert. Det som er ekstra morsomt, er at honningen kommer fra en bikube som står fem minutters gåtur fra huset vårt og eies av birøkter Kristian Eriksen, som er en barndomsvenn av den eldste sønnen min.
Bunnen:
100 g havregryn
50 g mandler
50 g hasselnøtter
1 ss honning
1 ss smør
2 ss brunt sukker
1 dl eplejuice
Kjør havregryn, mandler og hasselnøtter i blenderen til en jevn masse. Varm honning, smør, brunt sukker og eplejuice og bland det sammen med mandelmassen. Legg bakepapir i bunnen på en liten springform, trykk ut nøtteblandingen og sett den kaldt.
Eple- og rosinlaget:
4 skrelte epler i terninger
3 dl vann
150 g sukker
2 ss limesaft
2 ss limeskall
1 dl rosiner
Koker epleterninger sammen med vann, sukker, limesaft, limeskall og rosiner. Når eplene er møre avkjøles blandingen. Ta opp epler og rosiner og legg dem oppa nøttelaget. Det gjør ikke noe om noe av laken følger med, men ikke ta med all laken.
Ostelaget:
250 g kremost naturell
100 g sukker
1 ts vaniljesukker
2 egg
1 beger rømme
Visp alt sammen til det blir som en krem. Legg ostekremen på toppen av epleblandingen og stek kaken på 150 grader i 40 minutter. La kaken stå i formen i kjøleskapet til neste dag. Pynt med lime og rosiner.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.