Ordførerens rekesuppe er spesialiteten til en tidligere ordfører i Kristiansand. Han bruker rekeskallene til å rekesmak til kraften. Det er viktig at rekene er helt ferske.
1 kg reker
1 god klatt smør
4 ss mel
2 ltr fiskekraft
1 ss paprikapulver
2 dl fløte
1 dæsj tørr sherry
Fres rekeskall i en god klatt smør i en sautepanne. Dryss over mel, tilsett fiskekraft og paprikapulver. La det koke i 1/2 time før du siler av skallene og kaster dem. Tilsett fløte og sherry.
Ved servering av ordførerens rekesuppe legges noen rensede reker i hver tallerken og suppen helles over. Serveres med godt brød eller hjemmebakte baguetter og aioli.
Vi har erfart at ordførerens rekesuppe ikke blir god ved oppvarming, så den må spises når den er nylaget.
Du finner flere suppeoppskrifter her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.