Spagetti vongole

Spagetti vongole er noe av det beste jeg vet og jeg spiser den alltid når vi er i Italia. Meny har ofte vongoleskjell, men det går fint å bruke hjerteskjell også.

Oppskriften er til 4 personer.

1 kg vongoleskjell, ev. hjerteskjell

1 løk

2 hvitløksfedd

1 knust, tørket chili

6 ss olivenolje

3 dl hvitvin

Salt og pepper

500 g spagetti

1 bunt finhakket bladpersille

Parmesan

Skyll skjellene i kaldt vann og kast de som er ødelagt eller ikke lukker seg.

Finhakk løk, hvitløksfedd og chili og fres det i olivenolje. Tilsett hvitvin og skjellene. Legg på lokk og la det dampe til skjellene åpner seg. Åpne lokket en gang underveis og rør før du setter på lokket igjen. Smak til kraften med salt og pepper.

Kok spagetti etter anvisningen på pakken. Hell av kokevannet og rør spagettien inn i hjerteskjellblandingen. Dryss over finhakket bladpersille og høvlet parmesan og server.

Skjell som ikke har åpnet seg skal ikke spises.

Den kule høvelen har vi kjøpt i Italia. Den er egentlig til riving av trøffel, men fungerer like godt til riving av parmesan.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Spagetti vongole
Spagetti vongole

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese