Lammecarré med potet- og løkstabler og rotgrønnsaker julienne

Lammecarré med potet- og løkstabler og rotgrønnsaker julienne er velsmakende selskapsmat, som vil imponere gjestene. Du får kjøpt lammecarré i velassorterte matbutikker, f.eks. hos Meny. Til 4 pers. trenger du 2 lammecaréer.

Lammecarré:

2 lammecaréer

1 dl olivenolje

4 ss søt balsamico

2 fedd finmalt hvitløk (ev. fra glass eller tube)

1/2 ts pepper

1 ts salt

2 ts rosmarin

Carréen smøres inn med en blanding av olivenolje, balsamico, hvitløk, salt, pepper og rosmarin.

 

Det kan gjerne få hvile noen timer, gjerne over natten, med denne blandingen. Grill kjøttet til det får en lekker gyllen farge og kjernetemperaturen er 58 grader.

Du kan ev. brune kjøttet i en stekepanne med smør og olje og sette det i stekeovnen på 125 grader i ca. 20 minutter. Bruk steketermometer og ta ut kjøttet når du har oppnådd ønsket kjernetemperatur:

Lite stekt: 55 grader
Medium: 60 grader
Medium pluss: 70 grader

La kjøttet hvile noen minutter, før du deler det opp.

Rotgrønnsaker julienne:

Gulrot og sellerirot skjæres i tynne strimler (julienne). Jeg bruker det aller groveste på rivjernet til kjøkkenmaskinen og da går det på noen få sekunder, men du kan også bruke kniv. Jeg legger det i ildfast form, sammen med en god kladd smør, litt salt og masse finhakket estragon. Sett rotgrønnsaker julienne midt i ovnen på 175 grader i 45 minutter og rør av og til.

Rotgrønnsaker julienne
Rotgrønnsaker julienne
Potet- og løkstabler:

Bakepoteter skjæres i tynne skiver og legges i stabler i en smurt ildfast form, sammen med skivet rødløk, salt og pepper. Strø parmesan på toppen og legg på en klatt smør. Jeg bruker en metallring under stablingen, slik at alt holder seg på plass. Om du ikke har metallring, kan du fylle potet- og løkstablene i små, ildfaste former. Bak potet- og løkstabler i stekeovnen på 175 grader i 60 minutter.

Potet- og løkstabler
Potet- og løkstabler før steking

 

Potet- og løkstabler
Potet- og løkstabler etter steking

 

Lammecarré med potet- og løkstabler og rotgrønnsaker julienne
Lammecarré med potet- og løkstabler og rotgrønnsaker julienne

 

Du finner masse, både tradisjonelle og mer spennende lammeoppskrifter HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese