Nordafrikansk lammelår

Nordafrikansk lammelår er en velsmakende og saftig variasjon på lammelåret og nå som lammesesongen er i gang, kan det være morsomt å servere det på litt nye og spennende måter.

1/3 fl hvitvin

1/2 flaske kyllingfond

1/2 sellerirot

2 persillerøtter

2 store gulrøtter

3 løk i båter

2 skrelte appelsiner i terninger

1 lime i skiver (vasket, med skallet på)

3 kanelbarkbiter

100 g rosiner

4 tomater i terninger

Hell hvitvin og kyllingfond i bunnen på en stor, ildfast form som rommer et helt lammelår (ev. langpanna). Tilsett sellerirot, persillerøtter og gulrøtter i terninger. Fordel løk, appelsiner, lime, kanelbark, rosiner og tomater over rotgrønnsakene.

 

1 lammelår

1 dl olivenolje

5 knuste fedd hvitløk

2 cm revet ingefær

1 ts spisskummen

2 ts knust koriander

2 ts ras el hanout (fås i asiatiske butikker)

1 pose safran

2 ts paprikapulver

2 finhakkede chilier

1 bunt frisk, finhakket koriander

1 ts pepper

2 ts salt

Gni lammelåret inn med en blanding av olivenolje, hvitløk, ingefær, koriander, ras el hanout, paprikapulver, spisskummen, safran, chili, koriander,pepper og salt.

Lammelåret legges på toppen av grønnsakene og settes langt ned i ovnen på 125 grader til steketermometeret viser 58 grader. Vårt lammelår var ganske stort og da tok det ca. 4 timer.

Øs litt av kraften over lammelåret noen ganger i løpet av steketiden, så det holder seg saftig og glinsende.

Server nordafrikansk lammelår med couscous tilsatt finhakket mynte og pynt gjerne med koriander eller bladpersille.

Du finner masse lammeoppskrifter fra fjern og nær her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese