Ørretfilet med soppstuing og agurksalat er vel kanskje ikke den vanligste kombinasjonen, men det smaker nydelig sammen. Om du ikke får tak i ørret, passer denne retten like godt med laks eller med en hvit fisk.
Agurksalat:
2 dl vann
1/2 dl eddik
1 ss sukker
1/2 ts pepper
1 agurk
Bland sammen vann, eddik, sukker og pepper. Skjær agurken i tynne skiver. Jeg bruker ostehøvel, som gjør det enkelt og skivene blir flotte og jevntykke. Legg agurken i eddikblandingen og la det stå og trekke i kjøleskapet i minimum 1 time, så smakene får satt seg. Agurksalaten kan også lages dagen i forveien og settes kaldt over natten.
Bakte småtomater:
1 ss smør
2 ss olivenolje
1 pk. minitomater, delt i to
Stek tomatene i panne med smør og olje i noen minutter, før du smaker dem til med salt og pepper.
Soppstuing:
1 løk, finhakket
3 slag sopp (jeg har brukt aroma, sjampinjong og kantarell)
2 ss smør
1/3 l fløte
Salt og pepper
Stek sopp og løk gyllent i smør. Tilsett fløte og la det koke til fløten tykner, før du smaker til med salt og pepper.
Ørreten:
Krydres med salt og pepper og stekes i smør til den får lekker farge. Pass på at den ikke blir tørr. Om du bruker termometer, er ørreten fin, når kjernetemperaturen er 50 grader.
Ovnsbakte småpoteter:
Potetene deles i to, om de er små og 4 om de er større og legges i en form som er smurt med rapsolje. Krydre med salt og pepper og stek dem på 300 grader, til de begynner å få farge. Skru ned til 200 grader og stek videre til potetene er gjennombakt.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.