Tarte flambée er en spesialitet fra Alsace, i Frankrike, men den spises mye i flere av nabolandene også. Den er god alene, men passer godt til et tapasmåltid, eller som tilbehør til suppe.
1 pizzabunn
1/2 beger crème fraiche
1 eggeplomme
1 ts salt
1/2 ts hvit pepper
2 dl reven guryere (ev annen smaksrik ost
2 løk i strimler
300 g strimlet bacon
Lag pizzadeig på vanlig måte. Du finner oppskrift her.
Kjevle ut degen, la den heve litt og forstek den i 5 minutter på høy temperatur. Smør på en blanding av crème fraiche, eggeplomme, salt, pepper og guryere.
På toppen legger du løk og bacon. Stek tarte flambée på høy temperatur i ovnen til bunnen er gjennomstekt og den er gyllen og fin.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.