Pho – min favorittsuppe fra Vietnam

Det tar litt tid å lage pho (uttales FØ), men det er ikke så mye jobb, bare mye venting. Denne suppen er min absolutte favorittsuppe fra Vietnam og den er virkelig verdt å vente på.

Kraften:

1,8 kg bein av storfe

1 løk delt i 4

Legg bein og løk i langpanna og stek dem i ovnen på 220 grader, til beina er brune og løken myk (ca. 1 time).


5 skiver frisk ingefær

1 ss salt

2 stjerneanis

2,5 ss fishsauce

ca. 4 liter vann

1 dl hoisinsaus

1/2 dl chili-garlicsaus (f.eks. Sriracha)

Legg de stekte beina, løken, ingefær, salt, stjerneanis, og fishsauce i en stor gryte og dekk det med vann. Kok opp, skru ned varmen og la det koke i 10 timer. Sil av kraften og tilsett hoisinsaus og chili-garlicsaus.

Servering av pho:

1 pk. risnudler

700 g mørbrad i tynne skiver

1 finsnittet vårløk

1 dl finhakket koriander

2 dl kopp bønneskudd

1 bunt thaibasililum (fås i asiatiske butikker)

Lime i båter

Hoisinsaus i en liten bolle

Chili-garlicsaus (sriracha) i en liten bolle

Legg risnudler i romtemperert vann i 1 time. Kok opp en kjele vann og la nudlene trekke i 1 minutt. Fordel nudlene i 4 boller sammen med rå mørbradstrimler,  vårløk og koriander. Hell over varm kraft, rør rundt og vent til kjøttet ikke lenger er rødt på utsiden. Det tar 1-2 minutter. Server med bønneskudd, thaibasililum, lime i båter, hoisinsaus og chili-garlicsaus ved siden av, som gjestene kan tilsette etter eget ønske.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese