Tapas – spanske småretter kan varieres nesten i det uendelige. Det behøver ikke å være så mye jobb heller, det bestemmer du selv.
Det fine med tapas er at gjestene selv kan velge det de har lyst på og at tapasmåltidene gjerne varer lenge, noe vi synes er hyggelig.
Det smaker godt med litt sangria, når man skal spise tapas og den finnes i både hvit og rød variant. Du finner også oppskrift på en alkoholfri variant her.
Denne gangen har jeg brukt kyllingklubber, syltet mango, fylt chili, syltet paprika, soltørkede tomater og spanske oster, som du får kjøpt på Meny. I tillegg har vi mozzarellakuler, en couscoussalat, bønnesalat, fylte dadler, oliven, aioli, og en deilig, spansk spekeskinke. Det meste av dette får du kjøpt i de fleste matbutikker og det gjør at det ikke er mye jobb.
Omeletten er hva spanjolene kaller en tortilla. Vår består av stekte potetskiver, baconterninger, sammenpisket egg, fløte, kajennepepper, salt og pepper. På toppen har vi lagt finstrimlet vårløk og reven ost. Du finner oppskrift på tortilla her.
Jeg serverer alltid tapas med deilig brød til, for eksempel olivenbrød eller focaccia, som du finner oppskrift på her. Begge fås kjøpt ferdige, men er også enkle å bake selv.
Det gule serviset er håndmalt og vi har tatt det med hjem litt etter litt, fra Spania.
Til dessert er det godt med for eksempel Crema Catalana, som du finner oppskrift på her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.