Hjemmelaget kebab i pita er sunnere og bedre og derfor lager jeg kebaben selv. Den store forskjellen fra den du kjøper på gatekjøkken, er at min inneholder rent kjøtt og ikke muk. Denne oppskriften er passe til 4 personer.
800 g lammekjøtt ev. kyllingfilet
2 løk
Kebabkrydder
Litt nøytral olje
1/2 glass ajvar
Ca. 1/2 boks creme fraiche
Pitabrød, som du kan lage selv, eller kjøpe ferdig
Start med å skjære lammekjøtt eller kyllingfilet, i terninger og løk i strimler. Krydres med kebabkrydder og stekes i litt olje i ildfast form på 200 grader i 10-15 minutter. Kebabdressingen lages av Ajvar (en relish laget av syltet paprika) blandet ut med creme fraiche, til du synes den er passe sterkt.
Pitabrødet varmes i noen minutter i ovnen og fylles med dressing, kjøtt, tomat, agurk og mais.
Du kan også bruke andre ingredienser, f.eks. fetaost.
Både ajvar og kebabkrydder finnes i en del dagligvareforretninger i tillegg til at du får det på forretninger som har spesialisert seg på mat fra østlige Middelhav.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.