Helt gresk, kylling med salat og sitronpoteter

Kylling med sitronpoteter er kanskje min favorittrett fra Hellas. Kyllingen blir helt nydelig etter et langt opphold i marinaden. Jeg serverer den med tzatziki i tillegg til potetene og salaten. Denne oppskriften er passe til 4 personer.

800 g kyllingbryst

1 beger gresk yoghurt

6 fedd most hvitløk

1 ss tørket oregano

1 ss tørket timian

saften av 1 sitron

1 ts tørket mynte

1 dl olivenolje

1/2 ss salt

1 ts pepper

Kyllingen legges i en marinade av gresk yoghurt, hvitløk, oregano, timian, mynte, olivenolje, sitronsaft, salt og pepper. La kyllingen ligge i marinaden i minimum 4 timer, gjerne natten over. Kan enten grilles eller legges i ildfast form og settes i ovnen på 200 grader, til de er gjennomstekte, men fortsatt saftige.

3 bakepoteter

2 dl olivenolje

Saften av 1 sitron

4 moste hvitløk

1 ts tørket oregano

1 ts sort pepper

2 ss kyllingfond

Potetene skrelles og deles i staver på 2 x 2 cm og stekes i ovnen på 200 grader, i et bad laget av olivenolje, sitronsaft, hvitløk, oregano, pepper og kyllingfond.

Kylling med sitronpoteter serveres med gresk salat og tzatziki. Du finner oppskrift på begge deler, i tillegg til mange andre greske oppskrifter her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese