Kylling med sitronpoteter er kanskje min favorittrett fra Hellas. Kyllingen blir helt nydelig etter et langt opphold i marinaden. Jeg serverer den med tzatziki i tillegg til potetene og salaten. Denne oppskriften er passe til 4 personer.
800 g kyllingbryst
1 beger gresk yoghurt
6 fedd most hvitløk
1 ss tørket oregano
1 ss tørket timian
saften av 1 sitron
1 ts tørket mynte
1 dl olivenolje
1/2 ss salt
1 ts pepper
Kyllingen legges i en marinade av gresk yoghurt, hvitløk, oregano, timian, mynte, olivenolje, sitronsaft, salt og pepper. La kyllingen ligge i marinaden i minimum 4 timer, gjerne natten over. Kan enten grilles eller legges i ildfast form og settes i ovnen på 200 grader, til de er gjennomstekte, men fortsatt saftige.
3 bakepoteter
2 dl olivenolje
Saften av 1 sitron
4 moste hvitløk
1 ts tørket oregano
1 ts sort pepper
2 ss kyllingfond
Potetene skrelles og deles i staver på 2 x 2 cm og stekes i ovnen på 200 grader, i et bad laget av olivenolje, sitronsaft, hvitløk, oregano, pepper og kyllingfond.
Kylling med sitronpoteter serveres med gresk salat og tzatziki. Du finner oppskrift på begge deler, i tillegg til mange andre greske oppskrifter her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.