Cajunbiff eller kylling med salat er fra Louisiana i USA. Cajuner er etterkommere av utvist befolkning fra Nova Scotia og New Brunswick og har sine helt særegne mattradisjoner.
Cajunmat smaker mye og spennende og nå har Santa Maria gjort det enklere for den som har lyst til å prøve, med et eget cajunkrydder.
Start med å marinere kjøttet:
1 dl nøytral olje (mais/raps)
2 finhakkede hvitløksfedd
1 tørket, knust chili
3 ss cajunkrydder og
1/2 ts pepper
Bland alt i en brødpose. Det kjøttet i mindre biter og bland det med marinaden. Knyt posen og la den ligge i kjøleskapet til neste dag, før du legger det i ildfast form og setter det i ovnen på 200 grader i 20 minutter.
Salaten:
Isbergsalat, finstrimlet
Paprika, finstrimler
Vårløk, finstrimlet
Minitomater delt i 4
Mais
1 pk bønner som er kokt raskt opp, kjølet ned i isvann og delt i 2 cm biter.
Friske urter ved servering og her har jeg brukt koriander
Serveres med yoghurt (og hot chipotlesaus til de modige).
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.