Burger med smak av Italia er perfekt, om du er glad i burger, og liker italienske smaker. Den kan lages i stekepanna på denne tiden av året, men kan gjerne stekes på grillen en deilig sommerdag.
Burgerne:
800 g karbonadedeig
2 egg
1 ts salt
1 ts pepper
2 ts tørket basilikum
2 ts tørket oregano
1 ss finhakket frisk basilikum
1 ss worcestersaus
2 dl revet parmesan
2 fedd finhakket hvitløk
Start med å spe karbonadedeigen med egg, salt, basilikum, oregano, pepper, basilikum, worcestersaus, parmesan og hvitløk. Når deigen er rørt godt sammen, formes den til 4 burgere og stekes i en blanding av rapsolje og smør.
Som tilbehør, bruker vi pitabrød, råkost ev. ruccola, tomater, agurk og rødløk i tynne skiver. Vi bruker også parmesanpoteter, som du finner oppskriften på her.
Dressing:
1 dl olivenolje
1/2 dl hvitvinseddik
2 ss vann
2 ts honning
1 ss sitronsaft
3 ss revet parmesan
3/4 ts hvitløkssalt
1 ts tørket persille
1 ts tørket basilikum
1/2 ts tørket oregano
1 ts tørket chili
Rør alt sammen og smak til med salt og pepper.
Om du vil lage pita selv, finner du oppskrift her.
Servering:
Varm pitabrødene i ovnen, skjær et snitt inn fra siden. Legg i burger, grønnsaker og dressing. Server burger med smak av Italia med parmesanpoteter.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.