Kokostonkatsu er en spennende rett som spises i japan og flere av landene i det nordlige Stillehavet. Jeg har brukt svinefilet, men du kan også bruke renskårede svinekoteletter.
Svinefilet:
2 egg
2 ss olivenolje
800 g svinefilet
Salt og pepper
100 g rismel
200 g kokosmel
Pisk sammen egg med olivenolje. Del svinefilet i tommetykke skiver og bank skivene flate. Krydre dem med salt og pepper, vend dem i rismel, så i eggeblandingen og tilslutt i kokosmel. Stek dem i en panne med olje, ca. 2-3 minutter på hver side, til de får lekker gyllen farge.
Kålsalat:
1 kålhode
1 grapefrukt
Salt
Mirin
Sesamfrø
Snitt kålhodet fint. Skær toppen og bunnen av grapefrukten og skjær av skallet. Skjær ut filetene og legg dem i en skål. Press saften ut av «skroget». Masser kålen med litt salt og grapefruktjuicen. Smak til med Mirin og salt. Vend inn grapefruktfiletene inn i kålen. Dryss over sesamfrø.
Tonkatsusaus:
1 ss soyasaus
1 ss mirin
40 g tomatpuré
1 ss sukker
1 ss dijonsennep
2 ss worcestersaus
1 fedd finhakket hvitløk
Bland alle ingrediensene. Smak om det må ha mer soyasaus eller Mirin.
Servering av kokostonkatsu: Anrett med ris i bunnen av tallerkenen, deretter svinefiletene, hell saus over og server salaten ved siden av.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.