Flettet fisk ser ganske stilig ut. Her har jeg brukt laks og torsk, men du kan også bruke annen fisk. Jeg anbefaler at du uansett bruker en blanding av hvit og rød, slik at flettingen blir godt synlig.
Beregn ca. 200 g fisk per porsjon. Start med å dele fisken i strimler på 2 x 2 cm. Legg 3 strimler på hverandre og stikk igjennom en tannpirker. Flett fisken og sett en ny tannpirker i den andre enden. Du kan gjøre som meg, at du lager porsjonsfletter, eller du kan lage fletter i hele fiskens lengde.
Legg flettene i smurt, ildfast form, sett inn steketermometer i en av flettene og bak den i ovnen på 180 g til steketermometeret viser 57 grader. Det tar ca. 10-15 minutter.
Her har jeg servert flettefisken med ovnsbakte perlepoteter, agurksalat og Pastissaus.
Pastissausen:
2 finhakkede løk
3 gulrøtter i terninger
1 fedd finhakket hvitløk
1/2 fennikel i terninger
100 g smør
2 fiskebuljongterninger
1 dl hvitvin
1 dl Pastis (eller et annet anisbrennevin)
1/3 ltr fløte
1 boks crème fraîche
1 god neve finhakket kjørvel
Fres løk, gulrøtter, hvitløk og fennikel i smør, til løken er mør. Tilsett buljongterninger og hvitvin og kok til fuktigheten nesten er borte. Tilsett Pastis (eller et annet anisbrennevin), fløte og crème fraîche. Kok opp og tilsett en god neve finhakket kjørvel.
Perlepotene har jeg kun delt i 2, lagt dem i litt olje i en ildfast form, krydret dem med litt salt og pepper og stekt dem på 250 grader i 30 minutter.
Du finner oppskrift på flere varianter av agurksalat HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.