Grillet tunfisk med nudler og thaisalat med mango er både sunt og godt. Jeg er så heldig at jeg får tak i fersk tunfisk i Menybutikken min i helgene.
Salaten:
1 mango, skrelt og delt i små terninger
1/2 agurk i små terninger
1 paprika i små terninger
1 rød chili, finhakket
2 vårløk i fine strilmler
1 hvitløksfedd, finhakket
1 plante koriander, finhakket
Saften av 1 lime
Bland alt sammen i en bolle. La blandingen hvile, mens du koker nudler etter anvisning på pakken og griller tunfisken.
Dressing:
Grillet tunfisk med nudler og thaisalat med mango serveres med enten litt nypresset limesaft, soyasaus, sweet chili saus, hoisinsaus eller en annen dressing du synes frister.
Tunfisken:
180-220 g fersk tunfisk per person
Litt nøytral olje
Salt og pepper
Sesamfrø
Tunfisken smøres med nøytral olje, saltes og pepres før grillingen. Grill tunfisken i 2 minutter på hver side. Dryss over litt sesamfrø mot slutten av steketiden. Legg nudlene på tallerkenen med tunfisken oppa og salaten øverst.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.