Vi var spente før denne dagen i Goa. Siden matinteressen er litt mer enn middels, hadde vi meldt oss på en tur til en krydderplantasje.
Til ære for turistene, hadde de laget et lite område, hvor de hadde plantet mange forskjellige krydderplanter- og trær sammen.
Det er fascinerende å gå rundt og se hvordan kjente krydder vokser på planter og trær vi ikke har visst hvordan ser ut.
Vi fikk se hvordan sort pepper, kardemomme, muskatnøtt, vanilje, kanel, nellik, chili, coriander, cashew og betelnøtt, for å nevne noen vokser.
Noe av det mest kuriose, var at de hadde importert vanilje. Siden vaniljen blir befruktet via kolibrier og de ikke finnes i India, må de gjøre jobben selv.
Vi avsluttet dagen i krydderplantasjen med fantastiske indiske småretter. Her er et lite utvalg. Tallerkenene var laget av tørkede palmeblader og var engangs.
Du finner spennende indiske matoppskrifter her
Om du har fått lyst til å besøke dette vakre og smaksrike stedet, finner du mer informasjon her:
http://tropicalspiceplantation.com/
Du finner flere av mine reiser og restaurantbesøk HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.