Hummer med estragonsmør og potetpuré serveres med og syltede grønnsaker, smaker helt fantastisk godt. Bruk 2 rå hummer til 4 personer.
2 rå hummer
1 dl frisk estragon
1 ss tørket estragon
Revet skall og saft av 2 lime
200 g romtemperert smør
Salt og pepper
Sett stekeovnen på 180 grader. Ta tak inntil klofestet og vri klørne av hummeren. Legg hummerne på ryggen og del fra midten og ut mot halespissen med en skarp, tung kniv. Del deretter fra midten og framover mot hodet. Fjern magesekken som ligger foran i hodet, og tarmen som ligger langs ryggen. Finhakk estragon, og bland sammen med tørket estragon, revet skall og saft av lime og smør, salt og pepper. Fordel estragonsmøret over halekjøttet på hummeren.
Varm en tørr stekepanne, og stek hummeren med skallet ned i 3-4 minutter på middels varme.
Ha hummerhalvdelene over i en smurt, ildfast form med skallet ned, og stek midt i stekeovnen i 3 minutter.
Potetpuré
500 g mandelpoteter
150 g smør
6 ss fløte
Skrell mandelpoteter, skjær i biter og kok møre i usaltet vann. Hell av kokevannet og la potetene dampe av seg uten lokk, slik at de blir tørre på overflaten. Mos potetene, og rør inn smeltet smør og fløte. Pisk til du får en jevn og luftig puré.
Smak til med salt og pepper.
Syltede grønnsaker
2 gulrøtter
1/2 purre
3 dl vann
2 dl eddik
2 dl sukker
Skjær lange, tynne strimler av gulrøtter, bruk mandolin eller ostehøvel. Skjær purren i strimler.
Kok opp vann, eddik og sukker. Tilsett gulrot og purre, og la det trekke i 5 minutter. Sil av laken når det er ferdig.
Server hummeren med potetpuré og syltede grønnsaker. Du kan gjerne servere litt aioli til.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.