Lasagnen til sønnen i huset er nok mer for den viderekomne, med sin nydelige smak av trøffel og rødvin.
Start med kjøttsausen:
2 finhakkede løk
1 pk sopp i skiver
600 g karbonadedeig
4 laurbærblader
1 ss tørket oregano
1 ss tørket timian
3 finhakkede fedd hvitløk
2 ts trøffelolje
Rødvin til det akkurat dekker karbonadedeigen
1/2 fl. kalvefond
1 boks hakkede tomater (helst Mutti)
1/2 glass finhakkede, soltørkede tomater
Salt og pepper
Brun løk og sopp. Tilsett karbonadedeig, laurbærblader, oregano og timian. Stek videre til karbonadedeigen er brun. Tilsett hvitløk, trøffelolje. rødvin og kalvefond. La de koke uten lokk i ca. 30 minutter, til rødvinen har fordampet. Tilsett hakkede tomater og soltørkede tomater. La det koke i ca. 15 minutter, til den får en fin konsistens. Smak til med salt, pepper og ev. mer urter.
Den hvite sausen lages slik:
2 ss smør
2 ss hvetemel
4 dl melk
100 g reven parmesan
100 g reven ost, gjerne vellagret og gjerne flere slag
Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med melk. Kok opp og la sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør av og til så det ikke brenner seg fast. Rør inn parmesan og smak til med salt og pepper.
Legg kjøttsaus, hvit saus og lasagneplater lagvis i en ildfast form og fordel reven ost på toppen.
Stek den i ovnen i på 175 grader i ca. 45 minutter. Server lasagnen til sønnen i huset med en god salat.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.