Thaifiskesuppe passer til både lunsj, forrett og som en deilig liten kveldsrett. Denne deilige fiskesuppa er toppet med reker. Det smaker best med ferske reker, men om du bare får tak i frosne, fungerer det også. Denne oppskriften passer til 4 personer.
4 ss nøytral olje
1 løk, finhakket
4 fedd hvitløk, finhakket
8 cm rød chili, finhakket
4 cm fersk ingefær, revet
4 ts rød curry paste
6 dl kokosmelk
4 ts fishsauce
4 ts limesaft
8 dl grønnsakskraft
2 stilker sitrongress
4 kaffirlimeblader
1/2 grønn squash i tynne strimler
1 gulrot i tynne strimler
200 g filet av hvit fisk i terninger
Frisk koriander
100 g pillede reker
Varm olje i en kjele på middels sterk varme. Surr løk og hvitløk til løken er blank og myk. Tilsett finhakket chili, revet ingefær og currypaste og la det surre et par minutter. Ha i fiskesaus, limesaft, kokosmelk, kraft, sitrongress og limeblad, skru opp varmen og kok opp under omrøring. La suppen småputre på lav varme i ca 5 minutter.
Skru ned varmen på det laveste. Legg strimler av squash og gulrot i suppa, sammen med fisken. La alt trekke noen minutter (uten at det koker). Ta ut limeblader og sitrongresset. Server thaifiskesuppe med reker, koriander og godt brød.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.