Laksesuppe

Hjemmelaget fiskesuppe smaker mye bedre enn posesupper og det er slett ikke vanskelig eller spesielt tidkrevende. Denne oppskriften på laksesuppe er passe til 4 personer.

2 ss smør

1 finhakket løk

2 store gulrøtter i bittesmå terninger

2 neper i bittesmå terninger

1/2 fennikel

2 dl hvitvin

2 ss fiskefond

1/2 finhakket purre

1 kvast finhakket bladpersille

1 kvast dill

1/2 ts safran

1 ts karri

7 dl fløte

3 dl melk

600 g laks i terninger

Stek løken blank i smør. Tilsett 2 dl hvitvin. Kok inn til det halve. Tilsett 2 ss fiskefond og grønnsakene og la det trekke i 2 minutter, før du tilsetter fløte, melk, bladpersille og krydder og la det koke i 5 minutter. Tilsett dill. Smak til med salt og pepper.

Pyntes med en dillkvast og serveres med godt brød.

Om du vil ha en lettere suppe, kan du erstatte fløten med melk, men da kan det være greit å jevne den med litt maisenna.

Laksesuppe
Laksesuppe


Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese