Gresk pizza

Pizza kan være så mangt, så hvorfor ikke prøve denne deilige, greske varianten med kjøttboller. Jeg hadde greske kjøttboller i fryseren, som rester etter en tidligere middag. Et godt tips er å lage mange kjøttboller når du først er i gang og fryse ned til senere. De smaker godt til både pasta og meze, som er grekernes svar på tapas. Du finner en bra oppskrift på pizzabunn her.

Pizzasaus:

1 boks hakkede tomater (helst Mutti)

2 finhakket hvitløksfedd

1 strimlet løk

1 ts oregano

Salt og pepper

Alt blandes og kokes gjerne i noen timer, til det blir søtlig. Om du ikke har tid til det, kan du tilsette bittelitt sukker, så du oppnår omtrent det samme og får rundet av smaken litt.

Greske kjøttboller:

650 g lammekjøttdeig

1 ss tzatzikimiks

1 sammenpisket egg

1/2 ts pepper

2 dl fløte

1 finhakket løk

1 ss paprikapulver

Litt finhakket bladpersille

1 ts tørket oregano

Alt eltes sammen. Jeg pleier å steke en prøvebolle og smake om det trengs mer krydder. Form små boller, legg dem på stekebrett med litt olje og stek dem på 200 grader til de får litt farge. De blir gjennomstekte og får mer farge når de ligger på pizzaen.

Montering:

200 – 300 g reven ost etter eget ønske, gjerne litt vellagrede og gjerne flere slag

1 glass oliven uten stein, grønne eller sorte, etter hva du liker best

1 glass fetaost i terninger og marinaden kan du bruke som dressing til salaten

 

Kjevle deigen flat og la den heve i ca. 30 minutter. Legg på pizzasaus, reven ost, oliven (hele eller i skiver), greske kjøttboller og fetaost.

Stekes på 300 grader, langt ned i ovnen til den får fin, gyllen farge. Dryss over blader av fersk oregano ved servering.

Server gjerne med en gresk salat og tzatziki til den greske pizzaen.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese