Pulled laks med smak av østen er en rett sønnen min har æren for. Det er spenende å tilsette nye smaker til fisk og denne varianten er veldig vellykket.
Saus:
2 ss Sriracha
1 ts ingefær fra tube
1 ts hvitløk fra tube
3 ss Blue Dragon chili & Ginger sauce
1 ts salt
½ boks rømme
Alt blandes og smakes til med limesaft, salt og pepper. Settes kaldt til det skal brukes.
Laksen:
3 ss Sriracha
2 ss tørket timian
2 ss spisskummen
1 ss salt
Saften av 1 lime
2 ss risvinedikk
Rapsolje
1 benfri lakseside med skinn
1 finhakket løk
3 finstrimlede vårløk, gjerne den røde typen
1 pk aromasopp i skiver
Bland Sriracha, timian, spisskummen, salt, lime og risvineddik.
Smør en ildfast form med olje og legg i laksen med skinnsiden ned. Dekk den med blandingen. Legg løk, vårløk og sopp rundt. Dekk formen med folie og sett den i stekovn på 200 grader eller i middels varm grill i 30 – 35 minutter.
Bruk to gafler til å dra laksen ut til småbiter (pull).
Server pulled laks med smak av østen med ris, salat og den nydelige sausen.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.