Blåskjell i hvitvin er deilig som forrett, lunsjrett eller til hovedrett. Jeg har vokst opp med blåskjell, men siden vi bodde i innlandet, var de hermetiske. Etter jeg ble eldre, oppdaget jeg hvor fantastiske de er når de er ferske. De smaker aller best når de er selvplukket, men du får kjøpt flotte blåskjell i nett i fiskedisken. Om du ikke vil bruke hvitvin, smaker blåskjellene nydelig med eplemost også. Oppskriften er passe til 2 personer som hovedrett og 4 personer som forrett.
2 kg ferske blåskjell
2 dl hvitvin (ev. eplemost)
6 båt hakket hvitløk
2 finhakkede løk
6 ss olivenolje
2 finhakkede chili
2 ss hakket bladpersille
Skyll og vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg selv om du kakker på dem og skjell som er skadet.
Fres finhakket løk og hvitløk i olivenolje i en gryte. Tilsett chili, blåskjell og hvitvin, legg på lokk og damp til skjellene åpner seg.
Bland inn persille og server blåskjell i hvitvin med godt brød.
Du finner flere velsmakende blåskjelloppskrifter HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.