Cacık – jajik – jajeek – tarator – ταλαττούρι (talattour) – mast o khiar – ovdukh er samme rett, men navnet er forskjellig ut i fra hvilket land som serverer den. For å få litt variasjon, kan du tilsette andre ingredienser, som f.eks. valnøtter, fetaost, revet gulrot, eller variere urtene med f.eks. persille eller koriander. Retten er velegnet som dip, eller til meze, som er østlige og sørlige Middelhavs svar på tapas, eller som tilbehør til stekte eller grillede retter av kjøtt eller fisk. Noen land bytter yoghurt med kefir eller blander den også ut med litt vann og bruker den som kald suppe, eller drikker den.
1/2 hvitløksfedd
250 ml yoghurt
1 ts tørket mynte
150 g agurk, skrelt og finhakket
salt
Mos hvitløksfedd med litt salt i en morter. Bland yoghurt, hvitløk og mynte i en bolle. Vend inn agurken og smak til med salt.
Pynt med et mynteblad.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-posten din her. Det er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.