Fiskesuppe med selvfisket fangst på hytta er noe av det beste jeg vet. Den smaker også fantastisk med fisk fra fiskedisken.
1 finhakket løk
2 ss smør
1 fedd finhakket hvitløk
2 store gulrøtter i bittesmå terninger
2 hvitbeter i bittesmå terninger
1/4 sellerirot i bittesmå terninger
1 persillerot i bittesmå terninger
2 dl hvitvin, litt søt, f.eks. Riesling
Saften av 1/2 lime
3 dl god fiskekraft ev. fond
1/2 fennikel i bittesmå terninger
1/2 finhakket purre
1 kvast finhakket bladpersille
1/2 ts safran
1 ts fiskekrydder
7 dl fløte
600 g hvit fisk i terninger (f.eks. sei og torsk)
250 g blåskjell
200 g pillede reker
Stek løken og hvitløken blank i smør. Tilsett hvitvin og kok inn til det halve, før du tilsetter krydder, lime, fiskekraft og fløte. Legg i grønnsakene og la det trekke til de er møre. Tilsett fisken og blåskjellene. La det trekke til blåskjellene åpner seg. Tilsett persille og reker og smak ev. til med salt og pepper.
Serveres med godt brød.
Om du vil ha en lettere suppe, kan du erstatte fløten med melk, men da kan det være greit å jevne den med litt maisenna.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.