Indrefilet av reinsdyr med bakte perlepoteter og saus med sopp og blåskimmelost er nydelig festmat. Det vanligste til vilt er en viltsaus, men hvorfor ikke variere med litt nye smaker. Her har jeg laget en saus med blåskimmelost i.
Sausen:
2 finhakkede løk
1 pakke sjampinjong eller helst kantareller, om du får tak i
2 ss smør
2 laurbærblader
3 dl hvitvin
2 ss viltfond
150 g blåskimmelost
5 dl fløte
1 ss konjakk
Løken og soppen brunes godt i smør. Tilsett hvitvin og laurbærblader og la det koke inn til grøtkonsistens. Tilsett fløte, viltfond, cognac og osten. Kok i noen minutter, til sausen får fin konsistens.
Oppskrift på bakte perlepoteter finner du HER.
Reinsdyrfileten saltes og pepres og brunes raskt i grillen og legges deretter høyere opp i grillen i ca. 5 minutter. Pass på at den fortsatt er rød/rosa.
Pyntes med urter og serveres med f.eks. brokkoli, blomkål, eller rosenkål.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.