Brun saus til kjøtt smaker godt til det meste av rødt kjøtt, som storfe, svin og lam. Oppskriften er passe til 4 personer.
1 ss smør
1 finhakket løk
3 ss soyasaus
1 pk strimlet aromasopp
1/3 ltr fløte
1 ss paprikakrydder
1 boks rømme
2 ss ketap manis
2 ss fond (enten kalv, okse, lam el. høne, avhengig av hva du skal bruke sausen til)
Salt og pepper
Brun sopp og løk i smøret. Tilsett resten av ingrediensene og la det koke til passe sausekonsistens. Smak til med salt og pepper og ev. mer ketap manis om det trengs sødme.
Du finner flere oppskrifter på saus, fra fjern og nær, her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.