Laks med potetsalat er ikke så vanlig, men denne potetsalaten er laget spesielt for å passe til fisk. Laksen krydres med seafood & fish fra Santa Maria og stekes i smør til den får fin farge på utsiden og fortsatt litt rosa i midten. Om du bruker steketermometer, er den perfekt når kjernetemperaturen er 60 grader.
Potetsalat:
8 skrelte kokte poteter i terninger
1 boks rømme
1 god neve finhakket gressløk
saften av 1/2 sitron
1/2 glass kapers
1 ts sukker
salt og pepper
Bland alt og smak til med salt og pepper. Potetsalaten kan selvfølgelig serveres kald, men smaker ekstra godt når den serveres mens potetene fortsatt er lune.
Du finner oppskrift på agurksalat HER, men denne gangen har jeg skrelt agurken. Om du heller vil ha en sukkerfri agurksalat, finner du oppskrift på det her.
Sukkererter:
250 g sukkererter
1 ss smør
Litt vann
1 klype salt
Smelt smøret, legg i sukkerertene og bland dem med smøret. Tilsett ca. 1/2 cm vann og dryss over salt. Kok ved høy varme i ca. 30 sekunder til vannet har fordampet og sukkerertene har fått en blank overflate.
Server laksen med potetsalat, agurksalat og sukkererter som tilbehør.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.