Grove og mye sunnere hamburgerbrød er et godt alternativ, dersom du ønsker et sunnere kosthold. Som med annen gjærbakst, er det viktig med lang hevetid.
6 dl vann
1 pk tørrgjær
2 ts salt
2 ss olje
100 gram fin sammalt rug
380 gram fin sammalt hvete
500 gram hvetemel
Elt alt godt sammen i en kjøkkenmaskin. Juster ev. med mer vann eller hvetemel. La deigen heves på lunt sted i minimum 1 time.
Del deigen i 20 like store deler. Form hver del rund, og klapp dem flate. Legg på stekebrett som er kledd med bakepapir, og la heve i minimum 45 minutter under et klede. Før steking dusjes burgerbrødene med vann og får et dryss med sesamfrø.
Stekes midt i ovn på 200 grader i omtrent 20- 25 minutter.
Du finner oppskrift på fine hamburgerbrød her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.