Torsk og sandefjordsmør som julemiddag er vanlig på Sørlandet. Siden bonusfaren min er fra Kristiansand, står torsk med sandefjorsmør på bordet på julaften.
Han reiser på fiskebrygga gørrtidlig på morgenen på julaften og henter den helt nyslaktede torsken.
To store skiver torsk per person trekkes i vann med mye salt i ca. 10 min.
Start med sandefjordsmøret:
Kok opp et beger fløte med en bunt finhakket persille. Tilsett i ca. 250 g meierismør litt etter litt og kok forsiktig opp mellom hver omgang, så ikke sausen skiller seg. Når alt smøret er tilsatt, fortsett kokingen forsiktig til passe konsistens. Her må man prøve seg fram. Server torsk og sandefjordsmør med poteter, sennep og eventuelt gulrøtter til. God jul!
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.