New York Cheesecake smaker friskt og nydelig. Jeg bruker den både som dessert og som friskt tilbehør til kaffen.
Bunnen
170 g smeltet smør
280 g finknust digestivekjeks
1 ss sukker
Bland alt godt sammen og press det flatt utover en stor springform, kledd med bakepapir. Stekes midt i ovnen på 160 grader i 10 minutter. La bunnen avkjøles på rist, mens du lager ostemassen.
Ostefyllet
900 g Philadelphiaost
250 g melis
3 ss hvetemel
1 1/2 ts vaniljeekstrakt
1 klype salt
Revet skall av 1 sitron
1 1/2 ts sitronsaft
3 store egg, pluss 1 eggeplomme
2 dl rømme
Visp osten i ca. 2 minutter. Tilsett saltet, melisen og melet litt etter litt, mens du visper forsiktig. Tilsett egg, rømme, sitronsaft og skall, mens du visper lett, så alt blandes godt. Fyllet skal være litt luftig, når det er klart. Smør sidene av springformen med litt smør eller formfett og hell i ostemassen. Stek midt i ovnen på 200 grader i 10 minutter. Skru deretter ned til 90 grader og stek videre i 25 minutter. Rist forsiktig på formen. Kaken er klar, dersom det er litt bevegelse i den. Skru av ovnen og la kaken stå der til langsom avkjøling i 2 timer, før den settes kaldt.
Rømmetopping
1,5 dl rømme
1 ss sukker
2 ts sitronsaft
Alt blandes og smøres over kaken, når den er avkjølt.
La New York Cheesecake stå kaldt i formen i minimum 8 timer, før du løsner den fra kanten med en kniv og legger den på fat. New York Cheesecake kan gjerne serveres med en bærcoulis eller friske bær.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.