Kylling med mangosalsa er en deilig rett med smak av Malaysia og Thailand, kan det meste forberedes i god tid før gjestene kommer og er enkel å servere til mange. Denne oppskriften er passe til 4 personer.
650 g kyllingfilet
Marinade:
4 dl sweet chili dipping sauce
1 finhakket chili
3 fedd finhakket hvitløk
2 cm finrevet ingefær
Salt og pepper
Bland alle ingrediensene til marinaden. Skjær kyllingen i strimler og rør dem inn i marinaden og la det marineres i kjøleskapet i minimum to timer, men gjerne over natten. Kyllingen kan enten tres på grillspyd og grilles til de er gjennomstekte, eller legges utover en stekeplate, rislet med olje og stekes i ovnen på 200 grader til de er klare.
Limedipp:
Saften av 1 lime
3 dl tyrkisk eller gresk yoghurt
2 ts honning
1/2 ts salt
1 ts malt, svart pepper
Alle ingrediensene til limedippen blandes og settes kaldt til den skal serveres.
Mangosalsa:
1 mango i terninger
1 finstrimlet vårløk
1/2 rød paprika i små terninger
1/2 agurk i små terninger
Saften av 1 lime
1 neve finhakket koriander
1/2 ts salt
1 ts pepper
Alt blandes og settes kaldt til den skal serveres.
Til servering:
8 tortillalefser, varmet i folie i ovnen på 150 grader i ca. 10 minutter.
1 potte frisk koriander
2 lime i båter
Server kylling med mangosalsa og resten av tilbehøret hver for seg og la gjestene sette sammen sine egne varianter.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.