Kinesisk BBQ-kylling smaker mye, uten å være sterk (om du ikke vil det selv da). Denne retten har jeg servert med ris, men du kan gjerne bruke nudler i stedet.
Start med marinaden:
5 finhakkede hvitløksfedd
1 cm finhakket fersk ingefær
2,5 dl hoisin sauce
1,75 dl sherry wine
1,75 dl soyasaus
1,75 dl sukker
1⁄2 ts chinese fivespicekrydder
Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle til sukkeret er oppløst.
500 g kyllingfilet i strimler legges i marinaden, gjerne over natten, men minimum 1 time.
Wokingen:
1 strimlet løk
1 strimlet rødløk
2 strimlede paprika
1 boks bambusskudd
1 boks ananas
1 boks vannkastanjer
Kyllingfileten fiskes ut av marinaden og brunes raskt i olje i en wok eller stekepanne med høye kanter, sammen med løken.
Tilsett marinaden fra kyllingen, rødløk, bambusskudd og vannkastanjer og la det koke i noen minutter, så ikke rødløken lenger smaker rått. Tilsett paprika, la den trekke med et par minutter. Servere kinesisk BBQ-kylling med ris eller nudler.
Du finner masse spennende og velsmakende matretter, fra fjern og nær her og om du har lyst på flere wokretter, finner du dem her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.