BBQ-pizza med kylling smaker litt anderledes, siden jeg bruker BBQ-saus i stedet for vanlig pizzasaus. Jeg liker å bruke Baby Ray’s, men du kan bruke hvilken du vil.
1 stor pizzabunn
200 g stekt, strimlet kyllingfilet
BBQ-saus
1 boks mais
1 rødløk i tynne skiver
2 vårløk i fine strimler
1 pk aromasopp eller sjampinjong i skiver
Reven ost, gjerne flere varianter
100 g mozzarellaputer i biter
Lag pizzabunn på vanlig måte. Ikke kjevle den tynn, som i Italia, men den skal være som de bruker den i USA. Du lager den slik:
12 dl tipo 00 mel
4 ss olivenolje
2 ts salt
1 ss honning
1 pose tørrgjær
Ca. 5 dl lunkent vann
Bland alle ingrediensene og elt det godt sammen. Pass på at deigen ikke blir for fast, men heller nesten litt for våt (sånn at den akkurat kan trykkes ut). La den heve i minimum 1 time. Du kan også lage deigen med kaldt vann, dagen i forveien og la den heve langsomt i kjøleskapet. Kjevle den ut og la den etterheve til dobbel tykkelse, før du legger på fyll og steker den.
Smør på BBQ-saus og legg på resten av ingrediensene, med mozarellaen og soppen på toppen. Stekes på 200 grader til den er gyllen.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.