Denne eplekaken er mektig, smakfull og passer perfekt sammen med iskrem til dessert. Den overdådige smaker helt fantastisk når den fortsatt er lunken.
400 g sukker
400 g smør
400 g hvetemel
7 egg
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1,5 dl melk
12 eple faste, kuttet i terninger
2 dl rosiner
Topping:
Kanel
Mandelflak
Perlesukker
Rør smør og sukker lyst og luftig. Bruk helst romtemperert smør eller margarin. Rør inn ett og ett egg.
Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og bland sammen så det blir en jevn masse. Rør inn melken. Røre inn epler og rosiner til slutt. Røren fordeles i en langpanne kledd med bakepapir, ca. 25 x 36 cm. Dryss på kanel, mandelflak og perlesukker på toppen og stek på ca. 180 grader i omtrent 30-40 minutter.
Varm eplekake smaker godt med iskrem eller vaniljekrem til.
Du finner oppskrift på deilig vaniljeis HER. Om du har lyst på vaniljekrem til, finner du oppskrift HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.