Libanesisk lam og ris

Libanon har nydelig, smaksrik mat, med mange spennende krydder og masse urter. Denne retten er veldig enkel å lage. Lompene og krydderblandingen får du i asiatiske butikker. Om du ikke finner lompene, kan du bruke tacolomper – ikke det samme, men blir godt likevel. Dersom du ikke finner krydderet, kan du lage det selv.

Kjøttblandingen:

500 g kjøttdeig av lam

3 ss olje

2 finhakket løk

4 fedd finhakket hvitløk

4 ss libanesisk 7-krydder (se eget bilde nedenfor)

1 ts salt

1 ts pepper

3 dl jasminris

6-7 dl hønse- eller lammekraft

2,5 dl gresk yoghurt

50 g pistasjnøtter

2 ss finhakket frisk mynte

2 ss finhakket frisk persille

Stek kjøttdeigen i en dyp panne eller gryte. Tilsett 7-krydder, salt, pepper, løk og hvitløk. Fres videre til løken er myk og blank.

Tilsett risen og fres i et minutt under omrøring. Tilsett kraft og kok opp. Senk varmen og la det koke under lokk. Rør om av og til og la alt småkoke til risen er gjennomkokt og all væske er borte. Det tar ca. 20 minutter.  Vend inn grovhakkede pistasjnøtter, persille og mynte.

 

Agurksalat:

1 agurk

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

Saften av 1/2 sitron

2,5 ss olivenolje

Del agurken i små terninger og bland den med resten av ingrediensene.

 

Serveres som taco, med libanesisk lompe, smør på youghurt. Legg på kjøtt og agurk. Rull sammen og kos deg.

Libanesisk lam og ris
Libanesisk lam og ris

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese