Nordafrikansk helstekt kylling er krydret med varme krydder, som kanel og ras el hanout. Ras el hanout er en nordafrikansk krydderblanding, som du finner det på nettet og i velassorterte butikker. Denne retten lukter helt nydelig og smaker enda bedre og oppskriften er passe til 4 personer.
1 hel kylling
1 ts finhakket fersk ingefær (eller fra tube)
2 ss ras el hanout
1 ts nykvernet pepper
1 ts malt kanel
2 ts salt
1 ts finhakket chili (eller fra tube)
1 ts hvitløk (eller fra tube)
2 ss olivenolje
1 dl vann
Bland krydderet med oljen, stikk masse hull i kyllingskinnet og masser krydderblandingen godt inn i kyllingen.
Legg kyllingen i en ildfast form, tilsett vann, dekk formen med aluminiumsfolie og stek den på 200 grader i cirka 45 minutter. Ta ut kyllingen og la den hvile i cirka ti minutter. Sett ovnen på grill, ta folien av kyllingen og grill den i ti minutter. Den er ferdig når det siver klar væske ut når du stikker en kniv i låret.
Spar saften fra kyllingen til couscousen.
Dressing:
Saften av 1 sitron
1 dl kyllingkraft fra stekingen
1 ss honning
5 ts cayenne
1 ts paprikapulver
1/2 ts salt
1/2 ts nykvernet pepper
Alt blandes og settes til side til den skal blandes i couscousen.
Couscous:
250 g couscous
0.5 ts gurkemeie
1 ss olivenolje
1/2 ts salt
3 dl vann
8 tørkede fiken i terninger
8 tørkede aprikoser i terninger
10 dadler terninger
2 vårløk, strimlet
4 ss cashewnøtter, grovhakkede
2 ss finhakket, frisk koriander
Bland couscous, gurkemeie, olje og salt i en bolle. Hell vann og tørkede frukter i en liten kjele og kok opp.
Sil kokevannet over bollen med couscous og sett fruktbitene til side. Dekk bollen med plastfolie og la couscousen dampe i ca 10 minutter til væsken er absorbert. Rør i couscousen med en gaffel, slik at den blir luftig og fin. Smak til med dressingen, tilsett fruktbiter, vårløk, nøtter og koriander, bland forsiktig og legg kyllingen oppå.
Du finner masse spennende oppskrifter fra alle verdenshjørner HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.