Tunfisktataki

Tunfisktataki er en av mine yndlingsretter. Om du er en av dem som synes sushi er i overkant rått, kan dette være den perfekte retten for deg. Hvis du skal ha gjester, er den også perfekt, siden den kan lages klar noen timer i forveien og settes kaldt så lenge. Denne oppskriften er passe til 4 forretter.

Tataki:

300 g tunfiskfilet

1 dl sesamfrø

1 potte frisk koriander

Nøytral olje til steking

Ponzusaus:

1/2 dl soyasaus

1/2 dl hoisinsaus

2 ss flytende honning

1 lime, saften

2 ss riseddik

2 ss revet ingefær

1 finhakket chili

2 finhakkede hvitløksfedd

5 ss hakket koriander

Til servering:

1 fennikel

Sitronsaft

Limebåter, husk å vaske limen, før du deler den opp

Frisk koriander

Bland sammen ingrediensene til sausen. Sett den kaldt og la den stå i noen timer, så smakene får satt seg.

Skjær tunfisken i pene stykker på 3 x 3 cm i hele fiskestykkets lengde. Fres tunfisken raskt på hver side, den skal være rå i midten som et biffstykke.

Hell litt av ponzusausen over på en flat tallerken og sesamfrø på en annen. Vend tunfisken i sausen, og deretter i sesamfrøene. Skjær i serveringsbiter.

Skjær fennikel i små terninher og risle over litt sitronsaft. Dander tunfisken på en tallerken og dryss over fennikel og litt frisk koriander. Legg til slutt på limebåtene. Server sausen ved siden av, i en liten bolle, så gjestene selv kan bestemme sin egen mengde.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Tunfisktataki
Tunfisktataki

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese