Tunfisktataki er en av mine yndlingsretter. Om du er en av dem som synes sushi er i overkant rått, kan dette være den perfekte retten for deg. Hvis du skal ha gjester, er den også perfekt, siden den kan lages klar noen timer i forveien og settes kaldt så lenge. Denne oppskriften er passe til 4 forretter.
Tataki:
300 g tunfiskfilet
1 dl sesamfrø
1 potte frisk koriander
Nøytral olje til steking
Ponzusaus:
1/2 dl soyasaus
1/2 dl hoisinsaus
2 ss flytende honning
1 lime, saften
2 ss riseddik
2 ss revet ingefær
1 finhakket chili
2 finhakkede hvitløksfedd
5 ss hakket koriander
Til servering:
1 fennikel
Sitronsaft
Limebåter, husk å vaske limen, før du deler den opp
Frisk koriander
Bland sammen ingrediensene til sausen. Sett den kaldt og la den stå i noen timer, så smakene får satt seg.
Skjær tunfisken i pene stykker på 3 x 3 cm i hele fiskestykkets lengde. Fres tunfisken raskt på hver side, den skal være rå i midten som et biffstykke.
Hell litt av ponzusausen over på en flat tallerken og sesamfrø på en annen. Vend tunfisken i sausen, og deretter i sesamfrøene. Skjær i serveringsbiter.
Skjær fennikel i små terninher og risle over litt sitronsaft. Dander tunfisken på en tallerken og dryss over fennikel og litt frisk koriander. Legg til slutt på limebåtene. Server sausen ved siden av, i en liten bolle, så gjestene selv kan bestemme sin egen mengde.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.