Parmesangratinert hummer er lekker selskapsmat. Denne oppskriften passer som forrett til 2 personer eller som hovedrett til 1.
1 kokt hummer
2 ss parmesan
2 ss olivenolje
1 kvast frisk estragon
8-10 asparges
6 ss avokadokrem
6 ss aioli
gressløk og dill
Drypp olivenolje over hummerkjøttet. Riv godt med parmesan over. Dryss over nykvernet salt og pepper.
Sett grillelementet i stekeovnen på fullt og grill hummeren til den er gjennomvarm og osten er gyllen. Det tar ca. 5 minutter.
Fres aspargesen i smør til den er mør.
Legg avokadokrem og aioli på hummeren. Legg aspargesen rundt og oppå hummeren. Pynt med estragon, dill og gressløk.
Avokadokrem:
1 avokado
1 fedd hvitløk
2 ss limesaft
Salt og pepper
Del avokadoen i to og ta ut fruktkjøttet. Finhakk hvitløken og rødløken og bland alt godt sammen med en gaffel eller forsiktig med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. Juster eventuelt med litt sitron.
Du finner oppskrift på aioli her, eller du kan kjøpe ferdig.
Parmesangratinert hummer kan gjerne serveres med nystekte baguetter. Du finner oppskrift her.
Du finner flere hummeroppskrifter HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.