Limoncello er en italiensk sitronlikør som enhver husmor, med respekt for seg selv, i den sørlige delen av Italia lager. Limoncello har en ren sitronsmak uten å være sur eller bitter. Den er ikke vanskelig å lage og det bør gjøres når amalfisitronene er på sitt beste. De er lette å kjenne igjen, for de selges ofte med blader på. Det er viktig å følge oppskriften nøye, for å få en perfekt limoncello.
9 sitroner, kun den gule delen av skallet
1 ltr. nøytral vodka 60 % (kjøpes på vinmonopolet)
1,5 ltr vann
700 g sukker
Hell vodkaen i et stort norgesglass el. lignende, med lokk. Tilsett sitronskallet. Sett kaldt i 20 dager.
Kok opp vann og sukker, la det koke til sukkeret er oppløst. Det går ganske raskt. Avkjøles helt, før det helles i en bolle (spar 1 glass). Sil vodkaen oppi vannet.
Hell vannglasset oppi sitronskallet og rist rundt, for å få med mer av vodkablandingen. Sil dette også oppi bollen. Rør godt og hell på flasker. Limoncello settes kaldt og serveres avkjølt etter et deilig måltid.
Så er det bare å kose seg med deilig hjemmelaget limoncello og italienske småretter.
Du finner flere oppskrifter på drikke, både med og uten alkohol, HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.