Vitello tonnato er en fantastisk italiensk rett som vanligvis brukes til lunsj, som forrett eller som en liten godbit på kvelden.
Tonnatoen:
1 boks tunfisk i olje
1 pk majones
1/3 del glass kapers
Saften av en halv sitron
1 ss dijonsennep
Alt kjøres til en jevn masse med stavmikser. Smak til med salt og pepper og sett den kaldt til servering.
Kalven:
1 kalvefilet, ca. 800 g
2 ss olje
2 ss smør
1 finhakket løk
2 gulrøtter i små terninger
2 stilker stangselleri
4 dl hvitvin
2 fedd finhakket hvitløk
1 neve hakket bladpersille
3 laurbærblader
1 neve basilikum
Salt
Pepper
Smør inn kalvefileten med olivenolje, salt og pepper. Brun kalvefileten på alle kanter på grill eller i grillpanne.
Fres løk, gulrøtter, stangselleri og hvitløk i olje og smør. Tilsett hvitvin, persille, laurbærblader, basilikum, salt og pepper.
Legg i kjøttet, hell på vann til det dekker, sett i termometer og la det syde til termometeret viser 54 grader.
La kjøttet hvile i noen minutter, før det skjæres i tynne skiver.
Kalven legges på fat eller tallerken, med tonnatoen over eller under. Server med kapers og litt urter. Her har jeg servert retten som en hovedrett, med båtpoteter til.
Kraften koker jeg inn til ca 1/4 og fryser ned for å bruke til suppe eller saus senere.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.