Brasiliansk kylling med båtpoteter er smakfult uten å være sterkt.
10 kyllinglår med skinn og bein (ev. 5 kyllingbryst)
1 potte koriander
1 sitron, skall og saft
2 lime, kun saften
1 ss brasilianske kryddermiks
1 ss kreolsk krydder
3 ss olivenolje
1 ss løkpulver
1 ss hvitløkspulver
1/2 ss paprika
1 ss oregano, finhakket
1/2 ss sort pepper
Marinade:
Bland sammen koriander, olje, sitronsaft, skall, limejuice og krydder. Smør blandingen på kyllinglårene, dekk til og sett kaldt i minst 3 timer.
Stek kyllingen på 175 grader i 40-50 minutter til de avgir klar kjøttkraft, om du stikker i dem med en kniv.
Hell stekekraften over dem med jevne mellomrom de siste 20 minuttene av tilberedningstiden. Sett ovnen på grill de siste 5 minuttene, for å få sprøtt skinn.
Mens kyllingen er i ovnen, forberedes sausen.
Sausen:
2 ss olivenolje
2 ss smør
4,5 dl oksekraft (eller vann og fond/buljongterning)
2 dl fløte
2 ts svart pepper
3 ss hvetemel
2 ts kreolsk krydder
1 dæsj «Hot Sauce»
2 ts hvitløkspulver
2 ts løkpulver
Smelt smør i olje i en kjele. Rør inn melet, tilsett krydder og kraft. Rør godt til det har kokt opp. Tilsett kremen og «Hot Sauce» og la det koke på svak varme i ca. 5 minutter.
Serveres med en god salat og båtpoteter, som du lager enkelt på denne måten:
Risle litt olivenolje i en langpanne, del potene i båter, legg dem i langpanna, krydre med ønsket krydder, f.eks. brasiliansk eller cajunkrydder og litt salt, risle over litt mer olje og sette dem i ovnen på full guffe. Når de begynner å få litt farge, skrus de ned til 200 grader og la dem steke til de er sprø utenpå og myke inni.
Server gjerne brasiliansk kylling med båtpoteter og brasiliansk ostebrød til.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.