Innbakt steinbit med duchessepoteter og madeirasaus er deilig festmat og mye kan gjøres nesten klart i forkant. Oppskriften er passe til 4 personer.
800 g steinbitfilet
2 pk serranoskinke
Pepper
Del steinbiten i biter av 200 g, dryss over pepper og pakk dem inn i seranoskinke. Legg dem i en smurt, ildfast form og stek dem på 200 grader i ca. 15 min. Tiden avhenger av tykkelsen på fisken.
Du finner oppskrift på grønnsakene HER.
Oppskrift på potetene finner du HER.
Sausen:
6 sjalottløk, finhakket
2 ss smør
1 fedd finhakket hvitløk
3 ss sjalottløkfond (eller oksefond)
1 laurbærblad
3 dl søt madeira
3 dl fløte
Fres sjalottløken i smør. Tilsett hvitløk, laurbærblad, fond og madeira. Kok til det halve og tilsett fløte.
Pynt innbakt steinbit med duchessepoteter og madeirasaus med reddikspirer.
![Innbakt steinbit med duchessepoteter og madeirasaus Innbakt steinbit med duchessepoteter og madeirasaus Innbakt steinbit med duchessepoteter og madeirasaus](https://i0.wp.com/www.aperitivomat.no/wp-content/uploads/D5797233-5BDC-4BEC-8311-9BEDD3EE18FF.jpeg?resize=750%2C500&ssl=1)
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.