Aserbajdsjans nasjonaldag
28. mai 2026
Aserbajdsjans nasjonaldag markeres i dag. Mattradisjonene deres ligner på tradisjonene i Iran og Tyrkia.
I Aserbajdsjan spises det mye lam, storfe og fjærkre. De vanligste fiskeslagene er stør, laks, kutum og sardin. De har også ekte kaviar fra Kaspihavet.
Ris og hvete er de viktigste kornslaga. De spiser mye aubergine, tomat, paprika, spinat, kål, løk, purre, rødbeter, reddik, agurk og bønner.
Urter er også mye brukt, f.eks. mynte, koriander, dill, basilikum, persille, estragon, timian, merian, karse og gressløk.
De vanligste krydderne er pepper, sumak, ingefær, kardemomme og selvfølgelig safran, som de dyrker selv.
Aprikos, druer, epler, granateple, fersken, fiken, jordbær, kirsebær, plommer og vannmelon er den vanligste fukten og de bruker også en del tørka frukt.
En spennende og nydelig tradisjon fra Aserbajdsjan, er basturma, som er speket storfekjøtt. Om vil feire Aserbajdsjans nasjonaldag , med å lage litt spicy og velsmakende spekemat, eller en deilig middagsrett fra Aserbajdsjan, finner du oppskrifter HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.