Briocheburgerbrød

Briocheburgerbrød er saftige og luftige burgerbrød, som er supre som ferske, men også egner seg til frysing. Brioche er fransk gjærbakst, som har en lekker gulfarge. Det sies at fargen kommer av mye egg og mye smør i deigen, men jeg har gitt denne deigen litt ekstra hjelp, ved å tilsette gulrotjuice. Denne oppskriften gir 16 burgerbrød.

1 kg hvetemel

100 g smeltet smør

1 pk gjær

3 egg

3 dl gulrotjuice

2 ss sukker

1 dl melk

Elt alt godt sammen i ca. 15 min. Sjekk om det behøves mer mel eller melk. Deigen skal kunne bakes ut, men være ganske fuktig. La det heve med klede over, i min. 1 time, til deigen har dobbel størrelse. Bak ut burgerbrød i ønsket størrelse og legg dem på et stekebrett, dekket med bakepapir.

La brødene heve under klede i min. 30 minutter, før du pensler dem med melk, drysser på sesamfrø og steker dem på 200 grader, litt langt ned i ovnen i ca. 15 minutter, til de har fått fin farge både over og under. Avkjøl på rist.

Briocheburgerbrød
Briocheburgerbrød

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese