Gadjar halwa er en deilig dessert, laget av gulrot. Den er oprinnelig fra Persia, men har spredd seg over hele Midtøsten og deler av Asia.
800 g gulrøtter, skrelt og revet
1 l helmelk
100g sukker
2 ts kardemomme
1,5 dl fløte
100 g smør
50 g blandet, tørket frukt (f.eks. rosiner, tranebær eller sultanas)
50 g pistasjnøtter, grovhakket
Vaniljeis eller kulfi
Kok opp gulrøtter, melk, sukker og kardemomme i en tykkbunnet kjele. La det småkoke til nesten all væsken har fordampet (ca. 30-40 minutter).
Tilsett smør og fløte og la det koke over middels høy varme i 10 minutter, under omrøring. Skru ned varmen litt hvis den begynner å legge seg ved. Når væsken nesten er fordampet tilsett tørket frukt og la det småkoke på lav varme i 10 minutter til, eller til smøret begynner å boble rundt kantene og all væsken har kokt bort. Nå har gulrøttene blitt en velsmakende, karamellisert masse. Server gadjar halwa med iskrem og dryss over litt pistasjnøtter.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.