Lettvinn eplekake i porsjonsformer med hjemmelagd vaniljekrem

Lettvinn eplekake i porsjonsformer med hjemmelagd vaniljekrem er en dessert de aller fleste vil like. Om du har lyst på iskrem i stedet for vaniljekrem, smaker det også veldig godt. Denne desserten smaker aller best når den fortsatt er lun.

Eplefyll:

2 epler

2 ss sukker

1 ts kanel

Skrell eplene og del dem i små terninger, dryss over sukker og kanel, og bland godt.

Kakerøre:

150 g mel

150 g sukker

2 egg

150 g smør

1/2 ts bakepulver

Bland det tørre i en bolle. Visp eggene lett sammen, smelt smøret og rør alt sammen.

Fordel halvparten av blandingen i 6 smurte, ildfaste porsjonsformer. Fordel epleblandingen over kakerøra og hell resten av kakerøra, så den dekker eplene.

Stek midt i ovnen på 175 grader i ca. 30 minutter. Sjekk med en stekepinne at røra er gjennomstekt. 

Vaniljekrem:

Denne oppskriften gir ca. 10 dl vaniljekrem, som smaker mye bedre enn ferdigkjøpt.

8 eggeplommer

1 dl sukker

2 ss vaniljeekstrakt (ev. 2 vaniljestenger eller 2 ts vaniljesukker)

8 dl melk

2 ss maisenna

Visp sammen eggeplommer og sukker i en kjele. Tilsett vaniljesukker, ekstrakt, eller skrap ut frøene fra vaniljestenger og tilsett både frø og stenger i eggeblandingen. Rør inn maisenna og spe med melk. Varm opp på middels varme og rør hele tiden, så det ikke legger seg ved. Når kremen nærmer seg kokepunktet, begynner den å tykne, men det tar litt tid, så vær tålmodig. Kremen MÅ ikke koke.

Avkjøl kremen i kjøleskap eller i kaldt vann. Rør med jevne mellomrom for å unngå snerk og la vaniljestangen ligge i til kremen skal brukes. Den setter bare enda bedre smak.

 

Lettvin eplekake i porsjonsformer med hjemmelagd vaniljekrem
Lettvinn eplekake i porsjonsformer med hjemmelagd vaniljekrem

 

Du finner masse spennende oppskrifter med epler HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese