Kinesisk kyllinggryte med nudler er en ganske rask rett å lage og den passer godt for barn også, hvis du dropper chilien. Denne oppskriften er passe til 4 personer.
Start med den sursøte sausen:
3 ss sukker
1 dl soyasaus
3 ss hvitvins- eller drueeddik
2 ss tomatpuré
1 ts finhakket fersk ingefær
1 finhakket chili
2 dl vann
Ananassaften
2 ss maisenna
Bland alle ingrediensene i en kjele og la det få et oppkok. Sett til side til det skal brukes
Kyllingen:
500 g kyllingfilet i strimler
1 finhakket løk
1 rød paprika i strimler
2 finstrimlede vårløk
1 boks ananas i biter inkl. saften, som brukes i sausen
Fres løk og kylling i olje i en gryte. Tilsett sausen og resten av grønnsakene og la det småputre i noen minutter. Server kinesisk kyllinggryte med nudler og gjerne med litt friske urter på toppen.
Du finner flere matretter fra Kina HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-posten din her. Det er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.